Ledelse

Der går ufattelige mængder ressourcer tabt på det danske arbejdsmarked hver dag på grund af dårlig ledelse. Fordi vi som ledere ikke lytter til den ressource, der ofte er virksomhedens største. Fordi vi ikke ser og anerkender deres faglighed. Og fordi vi ikke udvikler dem. ’Brüchmann’ arbejder med udvikling af teams og individer i hårde forandringsprocesser og i rene udviklingsforløb. De seneste 10 år er der nærmest kommet lighedstegn mellem forandringsledelse og digital disruption. Mange brancher er på få år, nogle gange måneder, revolutioneret og forandret for evigt.

Det samme er sket for mediebranchen. Nyheder er flyttet fra aviser til mobilen, tv ses ikke længere kun på stuealteret, men på alle vores skærme og når det passer os. Den forvandling og ikke mindst forandringen for medarbejderne har Peter Brüchmann arbejdet helt centralt i gennem de seneste to årtier i flere organisationer som øverste leder.

I store og nærmest konstante forandringsprojekter i Berlingske Media og på TV 2 – samt gennem diverse projekter som selvstændig – er Peter Brüchmann en af de danske medieledere, der har størst erfaring med digital forandringsledelse. Om at flytte forandringsmodellen fra den gamle til den nye. Om at forstå kunderne og arbejde med langt dybere data end i den analoge verden. Om at bruge højt specialiserede medarbejderes kompetencer på helt nye platforme, hvor disse medarbejdere måske ikke altid er trygge.

Derfor har vi forudsætningerne for at arbejde med enkelte medarbejdere i mentorforløb, at lave særlige forløb for ledere og talenter. Og vi skræddersyer forløb til ledelsesteams i specifikke forandringsprocesser, hvor alle skal i samme retning, arbejde tæt sammen og lære at lede både opad, nedad og til siden.

Kontakt os via info nederst på siden og hør nærmere, hvordan vi kan hjælpe dig.