Mentor og coach

Hvor højt flyver dit største talent? Hvornår letter det næste? Hvorfor mister de etablerede højde? Få den rigtige sparring til udvikling af virksomhedens mest værdifulde ressource: Medarbejderne. Måske er en uges efteruddannelse i London, Silicon Valley eller Århus hvert andet år ikke det eneste, der skal til.

"Det er i virkeligheden det her, der er allermest interessant at arbejde med," siger Peter Brüchmann, direktør i ’Brüchmann’. For os, der har været på alverdens management-institutioner og internationale ledelsesforløb, er det slående, hvor meget power, der kan frigøres i at arbejde med den dybere personlige relation.

”Det er det, der har tændt mig i min egen udvikling. Det var det, der tændte mig som øverste chef i en organisation. Det var for mig lige så sjovt at se et talent brage igennem hele organisation som at se en overskudsgrad på 15-20 procent eller at blive Danmarks største tabloidavis eller Danmarks største mediesite," siger Peter Brüchmann.

I bogen ’Sportens Største Ledere’ fortæller fodboldspilleren William Kvist om en periode i Bundesligaklubben VfB Stuttgart, hvor alle spillere tjente fra en håndfuld millioner og op: ”I det miljø var der ikke én eneste spiller, der blomstrede op over en periode på 2,5 år, når jeg kiggede rundt i omklædningsrummet.”

Det er i virkeligheden den test, enhver leder bør gøre hver måned eller i hvert fald hvert år. Ledelsens bedrifter er ofte lig med medarbejdernes udvikling i præstation og kompetencer. Og Kvists eksempel er et billede på den ultimative ledelsesmæssige falliterklæring.

Det handler om at gøre din organisation attraktiv at være i. Attraktiv at blive i. Og attraktiv at komme til. Det handler om dynamik og de store trin, der kan tages, når man arbejder på den individuelle dimension. Ofte viser det sig i sunde organisationer, at personlig og faglig udvikling fylder lige så meget som løn og klassisk ydre motivation. Og så handler det om modet til at prøve at frigøre den energi, der ligger hos det enkelte individ. At arbejde med sammenhængen mellem personligheden og fagligheden.

Alt det, man ikke altid når at leve op til som chef. Alt det man ofte savner som medarbejder.

Peter Brüchmann arbejder både med enkeltpersoner i mentor- og coachingforløb og med mindre teams.