Om Brüchmann

’Brüchmann’ er ikke et stort rådgivningsfirma på jagt efter Gazelle-prisen. ’Brüchmann’ er dybest set et enkeltmands-firma – plus det løse – og handler om at lave journalistik, bøger, foredrag samt udvikling og ledelse. Licens til kun at beskæftige sig med det, der er interessant.

Det handler om at blive klogere. Om at gøre læsere, seere og kunder klogere. Og om de mange, mange skridt, der gør tilværelsen til livslang læring.

Vi har lidt studenterhjælp på data, research og webudvikling. Lidt hjælp til det administrative. Vi vil gerne bygge lidt videre på sportsmanagement (økonomi, udvikling af spillet, organisation og ledelse). Men ’Brüchmann’ skal hverken have eget telt på Folkemødet på Bornholm eller en stand i et Messecenter.

Der er til gengæld et stort netværk, så vi kan med kort varsel sætte det rigtige hold til de større opgaver i forhold til digital udvikling, forretningsudviklng og analyser.
Peter Brüchmann

Peter Brüchmann har i to årtier beskæftiget sig med store forandringsprocesser i nogle af Danmarks største medie-organisationer – især som leder, men altid tæt på journalistikken og den digitale og redaktionelle udvikling.

I 2016 var Peter Brüchmann med til at stifte det ambitiøse og innovative site Mediano.nu, som arbejder med at skabe scenen for store fodboldoplevelser og give sporten perspektiv, løfte den faglige debat og give fascinationen substans. Mediano er stiftet i samarbejde med det prisvindende designbureau MagicpeopleVoodoopeople og tidligere sportsredaktør på BT, Jacob Staehelin. Mediano er samtidig et forsøg på at vise en ny vej for et mediemarked i nedadgående spiraler i en febrilsk jagt på kortsigtede løsninger.

Senest var Peter Brüchmann fra starten af 2014 til udgangen af 2015 chefredaktør for TV2.dk og digital chef på TV 2. Her medvirkede han til en helt ny digital strategi for TV 2, der betød organisationsændringer for flere hundrede medarbejdere. I sommeren 2015 blev TV2.dk for første gang i sitets 17-årige levetid det største mediesite i Danmark.

TV2.dk gik fra at være et rodet, tabloid-præget site til at være et stærkt aktualitets-site præget af TV 2s store personligheder og stærke indhold.


Forinden var Brüchmann direktør i 2020 by Brüchmann, arbejdede med kommentarer, analyser og interviews til BT og Berlingske og udgav bøgerne ’Generation +’ og ’Sportens Største Ledere’ (med Mikael Trolle).

Udover dette lavede 2020 by Brüchmann udviklingsopgaver indenfor det digitale og ledelsesudvikling for Egmont, Reputation Institute, High Performance Institute og en række foredrag i danske virksomheder og offentlige institutioner.

Peter Brüchmann var fra 2008-2012 ansvarshavende chefredaktør på BT, hvor BT gik fra at være en gammel og støvet tabloid-avis til at være både digital og være Nordens bedste medieforretning målt på rentabilitet. BT kom i perioden tilbage på det redaktionelle Danmarkskort igen og satte politisk dagsorden. Som avis passerede BT for første gang i 20 år konkurrenten Ekstra Bladet i oplag og opnåede en vækst på 20 procent på bt.dk og endnu større på de mobile platforme.

På det forretningsmæssige var BT et stykke hård forandringsledelse i den mest pressede epoke i mediebranchens historie, men præsterede i perioden de hidtil bedste bundlinjer i BTs 96-årige historie.

Fra 1999-2007 blev B.T. positioneret som Danmarks Sportsavis med et hold af respekterede journalister og med tiden også de ledelses-talenter, der endte med at udgøre en stor del af BTs samlede lederteam.

Se: Twitter profil | Se: LinkedIn Profil

Uddanelse

Danmarks Journalisthøjskole 1989

Master of Media Management, Det Berlingske Officin, 2001-2003

Ophold Insead og North Western University, Chicago (Media Management Centre)

Og rigtigt, rigtigt mange digitalt baserede mediebesøg i rigtigt mange lande…

CV

’Brüchmann’ – direktør og ejer 2015-nu

TV 2 – Digital chef, medlem af chefredaktionen 2014-2015

2020 by Brüchmann, direktør 2012-2014

B.T. Ansvarshavende chefredaktør, 2008-2012

B.T. Sportschef 1999-2007

Berlingske Tidende, souschef sport 1998-99

TV2, nyhedsreporter 1996-98

Ekstra Bladet, nyhedsreporter 1991-95

Fyens Stiftstidende, sport- og kulturreporter 1989-90

Horsens Folkeblad 1986-87 (praktik)